Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yildirim, Elif" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Investigation of fatty acid composition and trans fatty acid formation in extracted oils from French-fried potatoes and classification of samples using chemometric approaches
    (Tubitak Scientific & Technical Research Council Turkey, 2015) Yildirim, Elif; Toker, Omer Said; Karaman, Safa; Kayacıer, Ahmed; Dogan, Mahmut
    The present study investigates fatty acid composition and trans fatty acid formation in oils extracted from French-fried potatoes, which were produced in the laboratory and collected from different restaurants. Potatoes were fried at 180 degrees C at different frying periods (1, 7, 13, 19, 25, and 31 min) and the fatty acid composition of the extracted oils was determined. Principal component analysis and hierarchical cluster analysis were used to characterize and classify the samples. Four major fatty acids were identified in the samples, namely palmitic acid, stearic acid, oleic acid, and linoleic acid. Linolelaidic acid (C18:2 trans) was detected in the oil samples extracted from potatoes fried in margarine. Three principal components (PCs) and 4 main clusters were obtained from the chemometric analysis, which characterized the samples. Three PCs were found to be explanatory of more than 84.96% of the total variability in the data set.

| Bursa Teknik Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Mimar Sinan Mahallesi Mimar, Sinan Bulvarı, Eflak Caddesi, No: 177, 16310, Yıldırım, Bursa, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez ayarları
  • Gizlilik politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri bildirim Gönder