Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Taskin, O." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Rehydration, pH, brix, titrable acidity and color variations of infrared and microwave dried European Cranberrybush
    (Agrimedia Gmbh, 2019) Taskin, O.; Izli, N.; İzli, Gökçen
    This work aims at investigating rehydration, pH, brix, titrable acidity and color in infrared and microwave drying of European Cranberrybush. Drying experiments were carried out at infrared temperature of 60, 70 and 80 degrees C and microwave power of 120 and 350 W. The results showed that both the infrared temperature and microwave power influenced the drying time. The slope of the higher infrared temperature or microwave power was found steeper in drying rate. Under the all drying experiments, good rehydration ratio was obtained. The maximum change of the brix and titrable acidity were determined by 350 W. In terms of pH, infrared dried at 60 degrees C samples had higher pH than fresh samples. By comparison colorimetric parameters (L*, a*, b* and C), being highest values were reached at 80 degrees C, whereas the lowest values were achieved at 350 W. In addition, the total color change (Delta E) of European Cranberrybush dried at infrared and microwave methods were found significantly different (P < 0.05).

| Bursa Teknik Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Mimar Sinan Mahallesi Mimar, Sinan Bulvarı, Eflak Caddesi, No: 177, 16310, Yıldırım, Bursa, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez ayarları
  • Gizlilik politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri bildirim Gönder