Bilgisayar destekli orman yolu tasarımında İHA-, GNSS- ve total station tabanlı 3B verilerin kullanılması - Kaska, Mehmet Sait (Bursa Teknik Üniversitesi, 2024)
İHA-, GNNS- ve Total Station tabanlı geliştirilecek 3 boyutlu veriler kullanılarak bilgisayar destekli orman yolu güzergâhları geliştirilecektir. Orman yolu tasarımında yerli bir yazılım olan NetCAD yazılımı kullanılarak yol planlama ve projelendirme aşamalarının tamamı (yatay profil, düşey profil, yol koridoru, kurplar, enkesitler, hacim hesabı vb.) üç teknikle üretilecek 3 boyutlu veriler üzerinde ayrı ayrı uygulanacaktır. Çalışmanın uygulama alanı olarak Bursa Orman Bölge Müdürlüğü kontrolünde bulunan Tuzaklı ormanlık alanı seçilecektir.

Computer-aided forest road routes will be developed by using 3D data to be developed based on UAV-, GNNS- and Total Station. By using NetCAD software, which is a domestic software in forest road design, all of the road planning and projecting stages (horizontal profile, vertical profile, road corridor, curves, cross sections, cubage calculation, etc.) will be applied separately on the 3D data to be produced with three techniques. Tuzaklı forest area, which is under the control of Bursa Regional Directorate of Forestry, will be selected as the application area of the study.
Using UAV-, GNSS- and total station-based 3D data in computer-assisted forest road desing
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Orman Mühendisliği Bilim Dalı
Keywords: Ormancılık ve Orman Mühendisliği; Forestry and Forest Engineering