ÖĞRENCİLERİN COVID-19’A YÖNELİK DÜŞÜNCELERİ İLE SAĞLIK BİLİŞLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ - Güzel, Aysun; Kurtoğlu, Halil İbrahim (Dünya Kongre, 2022)
Amaç: Bu çalışmanın amacı Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin COVID-19’a yönelik düşünceleri ile sağlık bilişleri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesidir. Yöntem: Araştırma tanımlayıcı tipte epidemiyolojik bir araştırmadır. Araştırmanın evrenini 4-20 Mart 2021 tarihleri arasında bir üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nde öğrenimine devam eden toplam 792 öğrenci oluşturmuştur. Örneklem seçimine gidilmemiş, evrenin tamamı çalışma kapsamına ve anket formunu 421 öğrenci cevaplamıştır. Araştırmada Sağlık Bilişleri Anketi ile öğrencilerin bazı sosyodemografik özelliklerini sorgulayan 6 soru ve COVID-19 farkındalığını ve 22 soruluk anket formunu içeren veri toplama aracı kullanılmıştır. Veriler Google formlar üzerinde hazırlanan anket aracılığıyla toplanmıştır. Veriler SPSS 22.0 programında yüzdelik, ortalama, tek yönlü varyans analizi, post-hoc testleri (Tukey HSD ve Games Howell çoklu karşılaştırma testi) ve bağımsız örneklem t-testi kullanılarak analiz edilmiş ve p

Purpose: The purpose of this study was to evaluate the correlation between the thoughts of Immediate Aid and Disaster Management students receiving education in the Faculty of Health Sciences for COVID-19 and their health cognitions. Method: The epidemiological study was conducted in a descriptive design. Target population of the study comprised a total of 792 students receiving education in the Faculty of Health Sciences Department of Immediate Aid and Disaster Management in a university between 4-20 March 2021. No sample was chosen and the entire population was included in the study. 421 students completed the survey form. The study used a data collection tool including the the Health Cognitions Survey, six questions aimed at determining specific sociodemographic characteristics and COVID-19 awareness of students and a survey form of 22 questions. The data was collected via a survey prepared on Google form and was analyzed in the SPSS 22.0 program using percentage, mean, one-way analysis of variance, post-hoc tests (Tukey HSD and Games-Howell multiple comparisons test) and independent samples t-test. Values corresponding to p
EVALUATE THE CORRELATION BETWEEN THE THOUGHTS OF STUDENTS COVID-19 AND THEIR HEALTH COGNITIONS
Keywords: Health Care Administration; Sağlık Kurumları Yönetimi