GC-MS Analysis of N-Hexane Extracts of Turkish Ankyropetalum Species - Koz, Gamze; Koz, Ömer (My University, 2017)
The chemical constituents of crude n-hexane extracts of three Ankyropetalum species, Ankyropetalum gypsophiloides Fenzl, Ankyropetalum arsusianum Kotschy Ex Boiss. and Ankyropetalum reuteri Boiss. Et Hausskn. from Turkey was determined using GC-MS analysis. Thirty three components were identified with Palmitic Acid Methyl Ester and Oleic Acid Methyl Ester as the most abundant components.

Türkiye’de yetişen üç Ankyropetalum türü olan Ankyropetalum gypsophiloides Fenzl, Ankyropetalum arsusianum Kotschy Ex Boiss. ve Ankyropetalum reuteri Boiss. Et Hausskn. bitkilerinin ham n-hekzan özütlerinin içerdiği kimyasal bileşenler GC-MS (Gaz kromatografisi-Kütle spektrometresi) ile belirlendi. Tanımlanan otuz iki bileşen arasında palmitik asit metil esteri ve oleik asit metil esterinin en yüksek orana sahip olduğu saptandı.
Türkiye’de Yetişen Ankyropetalum Türlerinin N-Hegzan Özütlerinin GC-MS Analizi
Keywords: Biyoloji; Mühendislik, Kimya