Yarıgrupların esnek kesişimsel hemen hemen idealleri - Sezgin, Aslıhan; İlgin, Aleyna (İdris Karagöz, 2024)
Bu çalışmanın amacı, bir yarıgrubun boş esnek kümeden farklı esnek kesişimsel sol (sırasıyla sağ) idealinin bir genellemesi olan esnek kesişimsel hemen hemen sol (sırasıyla sağ) ideali kavramını sunmak ve ilgili özellikleri ayrıntılı olarak araştırmaktır. Her idempotent esnek kesişimsel hemen hemen (sol/sağ) idealin, esnek kesişimsel hemen hemen alt yarıgrup olduğu gösterilmiştir. Ayrıca, bir yarıgrubun hemen hemen sol (sırasıyla sağ) idealleri ile esnek kesişimsel hemen hemen sol (sırasıyla sağ) idealleri arasında minimallik, asallık, yarı asallık ve güçlü asallık açısından dikkate değer ilişkiler elde edilmiştir.

The aim of this study is to present the notion of soft intersection almost left (respectively, right) ideal of a semigroup which is a generalization of nonnull soft intersection left (respectively, right) ideal of a semigroup and investigate the related properties in detail. We show that every idempotent soft intersection almost (left/right) ideal is a soft intersection almost subsemigroup. Besides, we acquire remarkable relationships between almost left (respectively, right) ideals and soft intersection almost left (respectively, right) ideals of a semigroup as regards minimality, primeness, semiprimeness and strongly primeness.
Soft intersection almost ideals of semigroups
YOK
Keywords: Active Sensing; Aktif Algılama