EUROCODE 1-4 STANDARDINA GÖRE KÖPRÜ TABLİYE RÜZGÂR YÜKÜNÜ ETKİLEYEN PARAMETRELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ - Sever, Ali Ekber; Yüksel, İsa (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, 2022)
Bu çalışmada betonarme köprü tabliyelerine etkiyen rüzgar yüklerini etkileyen parametreler araştırılmaktadır. Söz konusu parametrelerin neler olduğu, bunların tabliyeye etkiyen rüzgar yükünü ne mertebede değiştirdiğinin tespiti yapılacaktır. Bu amaçla EN 1991-1-4 (Eurocode -1-4) standardı esas alınarak köprü tabliyelerine etkiyen x doğrultusundaki rüzgar yükleri hesaplanmıştır.
Keywords: Engineering; Mühendislik