Bursa Büyükşehir Belediyesi çevre yatırımlarının incelenmesi - Yaşar, Salih Sadık (Bursa Teknik Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmada, Türkiye çevre politikalarının büyükşehir belediyeleri yönetimleri üzerindeki etkisi incelenmiştir. Büyükşehir Belediyeleri tarafından çevre politikalarının nasıl uygulandığı, nasıl geliştirildiği ve Türkiye büyükşehir belediyelerince uygulanan çevre politikalarının çevrenin koruması üzerine etkinliği ve neticeleri araştırılmıştır. Çevre sorunları yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası olarak sınıflandırılabilir ve bunların çoğu insanoğlu tarafından oluşturulur. Büyükşehir belediyeleri insanların en yakınındaki yönetim birimleri olarak, çevre politikalarının uygulandığı ve çevre mevzuatının yürütüldüğü, parasal kaynağın aktarıldığı en önemli basamaklardan biridir. Bu çalışmada, Bursa Büyükşehir Belediyesi örnekleminde çevre politikası ve bu doğrultuda oluşturulan çevre mevzuatının uygulanması ve çevreyi korumak için yaptığı yatırımlar incelenmiştir.

In this study, the effects of Turkey's environment policies on the metropolitan municipalities were investigated. It was interesting to examine how to apply and develop the environmental policy by the metropolitan municipalities and their results and perception on the protection of the environment. Environmental problems are classified as local, regional, national, and international mostly created by human beings. Therefore, Metropolitan Municipality is the most important step to start up for funding and application of the environmental laws and policies to solve environmental problems. Bursa Metropolitan Municipality was selected to investigate the applications of environmental laws and policies as well as their investments for protection of the environment.
Investigation of Bursa Metropolitan Municipality environment investments
Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Keywords: Çevre Mühendisliği; Environmental Engineering