SOSYOLOJİ ÖĞRENCİLERİNİN KORONAVİRÜS DÖNEMİNDE UZAKTAN EĞİTİME YÖNELİK TUTUMLARI - Dağ, Adem (Mardin Artuklu Üniversitesi, 2022)
Araştırmanın amacı sosyoloji bölümü öğrencilerinin Koronavirüs döneminde uzaktan eğitime yönelik tutumlarının farklı parametrelerde görünümlerini ortaya çıkartmaktır. Araştırma Bursa Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne devam eden 2020-2021 akademik takviminde uzaktan eğitim ile ders almış olan lisans ve lisansüstü seviyede 105 öğrenci ile yürütülmüştür. Araştırma nicel desende tasarlanmış ve veri toplama aracı olarak “COVID 19 Salgını Döneminde Sunulan Uzaktan Eğitime Yönelik Tutum Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırma verileri SPSS 25 Programı ile analiz edilmiştir. Araştırma verileri homojen dağılmadığı için nonparametrik testler: Kruskal-Wallis H ve Mann-Whitney U tercih edilmiştir. Araştırma sonucunda cinsiyet ile Koronavirüs döneminde uzaktan eğitime yönelik tutum arasında anlamlı bir farklılık bulunamamıştır (p>0,05). Devam edilen program ile Koronavirüs döneminde uzaktan eğitime yönelik tutum arasında anlamlı bir farklılık bulunmuştur (p0,05). Devam edilen sınıf seviyesi ile Koronavirüs döneminde uzaktan eğitime yönelik tutum arasında anlamlı bir farklılık bulunmuştur (p