Evsel atıksuların biyoelektrokoagülasyon prosesi ile arıtılması - Dinçer, Rıdvan (Bursa Teknik Üniversitesi, 2022)
Son Kullanılabilir nitelikte bulunan su miktarının az olması, suyun yeniden kullanımını gerekli hale getirmektedir. Bu yüzden atıksu arıtımında yenilikçi, daha etkili ve ucuz teknikleri geliştirmek zorundayız ve zorunluluk ihtiyaç haline gelmiştir. Artan nüfus ve gelişen sanayiye bağlı olarak her geçen gün farklı karakteristikte atıksularla karşı karşıya kalınmaktadır. Bu nedenle gerek maliyet açısından gerekse ortaya koyulan giderim verimi açısından ihtiyaçlara cevap verecek yeni arıtım yöntemleri için arayışlar sürmekte ve araştırmalar yapılmaktadır. Bu çalışmamızda, son yıllarda diğer arıtım yöntemlerine kıyasla maliyeti alternatif teknolojilerine göre oldukça düşük, avantajlarıyla göz önüne çıkan ileri arıtım tekniklerinden elektrokimyasal arıtım yöntemlerinden biri olan elektrokoagülasyon irdelenmiştir. Elektrokoagülasyon yöntemi ile arıtım yönteminin temel mekanizması, diğer arıtım yöntemlerine göre avantaj ve dezavantajları, önemli işletme parametreleri ve elektrokoagülasyonun tercih edilme sebepleri incelenmiştir.

The low amount of usable water makes it necessary to reuse water. That's why we have developed innovative, more effective and cheaper techniques in wastewater treatment and it has become a necessity. Due to the increasing population and developing industry, wastewater with different characteristics is encountered day by day. For this reason, searches continue and researches are carried out for new treatment methods that will meet the need in terms of both cost and lifting efficiency. In this study, electrocoagulation, which is one of the advanced treatment techniques and has a very low cost compared to other alternative technologies in recent years, has been examined compared to other treatment methods. The basic mechanism of treatment with electrocoagulation method, its advantages and disadvantages compared to other treatment methods, important working parameters and the reasons for choosing electrocoagulation were examined.
Treatment of domestic wastewater by bioelectrocoagulation process
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Keywords: Çevre Mühendisliği; Environmental Engineering