DİJİTAL ORTAMDA YAPILAN REKLAM HARCAMALARINA YÖNELİK ALGILAMALARIN TÜKETİCİ-MARKA BAĞLILIĞI BOYUTLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ - Çınar, Dilaysu (Bursa Teknik Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmanın temel amacı, firma tarafından dijital ortamda yapılan reklam harcamalarına yönelik algılamaların tüketici-marka bağlılığı boyutları üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğunu irdelemek olup, söz konusu etkiyi ölçmek amacıyla anket uygulaması yapılmıştır. Çalışma sonucunda, firma tarafından dijital ortamda yapılan reklam harcamalarına yönelik algılamaların tüketicide markaya karşı duygusal, bilişsel ve davranışsal bağlılık düzeyine istatistiksel olarak etki ettiği gözlemlenmiştir. Konu ile ilgili bilimsel çalışmanın daha önce yapılmamış olması sebebiyle, çalışmanın literatüre katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

The main purpose of this study is to examine how the perceptions of advertising expenditures made by the company on digital media have an impact on the dimensions of consumer-brand engagement and in order to measure this effect, a questionnaire was applied As a result of the study, it was observed that the perceptions of advertising expenditures made by the company in the digital environment  affects statistically to customer towards the brand engagement level that emotional cognitive and behavioral sense. Since the scientific study on this subject has not been done before, it is thought that the study will contribute to the literature.
THE EFFECT OF PERCEIVED ADVERTISING EXPENDITURES IN THE DIGITAL ENVIRONMENT ON THE CUSTOMER-BRAND ENGAGEMENT
Keywords: Business Administration; İşletme