EKDZ modelinin farklı bina dağılımları içeren senaryolara uygulanarak eğim kırınımı etkisinin araştırılması - Tabakcıoğlu, Mehmet Barış; Çorapsız, Muhammed Reşit (My University, 2016)
Bu çalışmada, karasal radyo yayıncılığında kullanılan bazı yayılım modelleri kısaca anlatılacak, daha sonra EKDZ ve UKT yayılım modelleri kullanılarak benzetimler yapılacaktır. Bu benzetimler için kullanılacak senaryolar bazı istatistiksel ve geometrik dağılımlar kullanılarak belirlenecektir. Bu dağılımlar üzerinden yapılacak benzetimler sonucunda eğim kırınımı etkisi tartışılacaktır.

In this study, after giving brief information about some electromagnetic wave propagation model used in terrestrial radio broadcasting, simulations will be made by means of S-UTD-CH and UTD models. The scenarios used in simulations will be determined by some statistical and geometrical distributions. In conclusion, slope diffraction contribution will be discussed according to simulation results.
Investigation of slope diffraction effect via application of S-UTD-CH model into scenarios including different building distribution
Keywords: [No Keywords]