Naftalen-2-il-etanon-o-propil-oksimin Kuantum Kimyasal Çalışmaları - Küçük, İlhan; Kaya, Yunus (My University, 2020)
Bu çalışmada, biyolojik aktif özellik gösterebilen 1-naftalen-2-il-etanon-O-propil-oksim (NEOPO) molekülününkuantum kimyasal özellikleri, yapısal, spektroskopik, elektronik ve moleküler yerleştirme olarak sunulmuştur.Tüm kuantum kimyasal çalışmalar B3LYP / 6-311 ++ G (d, p) yöntem ve temel seti ile yoğunluk fonksiyonelteorisi (DFT) ile gerçekleştirilmiştir. Spektroskopik özellikleri, atom yükleri, HOMO-LUMO molekülerorbitalleri, kimyasal reaktivite ve moleküler elektrostatik potansiyeli (MEP) teorik olarak araştırılmıştır.Spektroskopik özellikler deneysel olarak desteklenmiştir. Ayrıca, moleküler yerleştirme çalışmaları içinAutodock / Vina programı kullanılmış ve bağlanma serbest enerjileri DNA-molekül ve protein-molekületkileşimleri için sırasıyla -27.20 ve -34.73 kJ / mol olarak hesaplanmıştır.
Keywords: Fizik; Atomik ve Moleküler Kimya; Spektroskopi; Kimya; Tıbbi