Küçükbaş Hayvancılıkta RFID Kaynaklı Kayıt Tutma Sistemi - Kavurur, Ali (Burdur Mehmet Akif Ersoy University, 2023)
Bu çalışmada; küçükbaş hayvanların takibinin yapıldığı Radyo Frekansı ile Tanımlama Teknolojisi (RFID: Radio Frequency Identification) kullanılarak bir yazılım geliştirilmiştir. Örnek çalışma sahası olarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) küçükbaş hayvan çiftliği seçilmiş ve çiftliğin ihtiyaçlarına uygun olarak SQL veri tabanı C# programlama dili kullanılarak bir yazılım geliştirilmiştir. RFID okuyucu olarak Agrident firmasının AWL 200 el terminali kullanılmıştır. Geliştirilen yazılım ile MAKÜ küçükbaş çiftliğindeki hayvanlara ait veriler RFID ile hızlı ve güvenilir bir şekilde kaydedilebilmekte ve kayıt altındaki sürüye ait bilgilere güvenilir bir şekilde erişilebilmektedir.

In this study; a software has been developed using Radio Frequency Identification Technology (RFID) to track small ruminants. Burdur Mehmet Akif Ersoy University (MAKU) sheep farm was chosen as the sample study area and a software was developed using the SQL database C# programming language in accordance with the needs of the farm. AWL 200 handheld terminal from Agrident company was used as the RFID reader. With the developed software, the data of the animals in the MAKU sheep farm can be recorded quickly and reliably with RFID, and the information about the recorded herd can be accessed reliably.
RFID Based Recordkeeping System
Keywords: Electrical Engineering (Other); Elektrik Mühendisliği (Diğer) [EN] New Product Development; Yeni Ürün Geliştirme