Browsing by Author "Cınar, Aycan"
Now showing items 1-2 of 2
-
The addition of royal jelly to dairy probiotic dessert produced with predictive microbiology: Influence on physicochemical, rheological, microbial and sensorial properties
Cınar, Aycan; Altuntaş, Seda; Altuntaş, Volkan (Academic Press, 2021)Royal jelly (RJ) is attractive functional food due to health promoting effect and rich nutrient content. The aim of this study was to produce a probiotic dairy dessert (Keskul) at an optimal RJ dose which is no adverse ... -
Mikroenkapsüle ve taze arı sütünün antimikrobiyal aktivitelerinin kıyaslanması ve muhafaza süresinin antimikrobiyal aktivite üzerine etkisinin belirlenmesi
Ordu, Neslihan (Bursa Teknik Üniversitesi, 2019)Arı sütü, genç larva döneminde yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılan biyoaktif bileşenler yönünden zengin bir gıdadır. Antimikrobiyal, antioksidan, antitümör, immünomodülatör özelliklerinin yanısıra ...