Browsing by Department "BTÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Gıda Mühendisliği Bilim Dalı"
Now showing items 1-2 of 2
-
Sıcaklık ve farklı kıvam verici maddelerin ketçabın reolojik özellikleri üzerine etkileri
(Bursa Teknik Üniversitesi, 2018)Domates, kendine has tat ve aroması ile beğenilerek tüketilen, besin değeri yüksek bir üründür. Domatesten elde edilen ketçap ise günümüzde özellikle genç nüfus tarafından zevkle tüketilen popüler bir üründür. Özellikle ... -
Yöresel tuzlu yoğurdun enzime dirençli nişasta ilavesi ile fonksiyonel bir ürün olarak geliştirilmesi
(Bursa Teknik Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, Enzime Dirençli Nişasta (EDN) ilavesinin, düşük yağ içeriğine sahip yoğurtlardan üretilen tuzlu yoğurtların kalitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla süt yağ oranı %0,15 olan yağsız yoğurt ve %1,5 ...