Browsing by Department "BTÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı"
Now showing items 1-7 of 7
-
Bazı duvar materyalleri ve enkapsülasyon tekniklerinin zeytin yaprağı ekstraktının mikroenkapsülasyonu üzerine etkilerinin incelenmesi
(Bursa Teknik Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada günümüzde henüz endüstriyel olarak kullanılamayan ve bir yan ürün veya artık olarak kabul edilen zeytin yapraklarının fonksiyonel özellik gösteren bazı bileşenlerinin enkapsülasyonu amaçlanmıştır. Çalışma ... -
Fenilketonüri hastaları (PKU) ve çölyak hastaları için bisküvi üretimi
(Bursa Teknik Üniversitesi, 2018)Bu araştırmanın amacı fenilketonüri (PKU) ve çölyak hastalarının rahatça tüketebileceği gluten içermeyen, düşük proteinli bisküvi üretimini araştırmak ve farklı kıvam artıcıların bisküvi kalitesi üzerine etkisini belirlemektir. ... -
Havuç cipsi üretim olanaklarının araştırılması
(Bursa Teknik Üniversitesi, 2019)Havuç, dünya mutfağında farklı şekillerde kullanılan, geniş bir kitle tarafından severek tüketilen ve sağlığa faydaları tüketiciler tarafından bilinen bir sebzedir. Bu çalışmada; ülkemizde yoğun olarak yetiştirilen turuncu ... -
Kestaneli süt üretimi ve kestaneli sütün özelliklerininaraştırılması
(Bursa Teknik Üniversitesi, 2019)Kestane; ülkemizde özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen Türk mutfağının geleneksel tatları arasında yer alan bir meyvedir. Gerek besin içeriğinin zenginliği gerekse farklı şekillerde tüketimi seçeneği ile her dönem ... -
Keşkül üretiminde haccp sistemi ve çevresel izleme programının (ÇİP) uygulanması
(Bursa Teknik Üniversitesi, 2020)İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan makro ve mikro besin öğelerini içeren süt ve süt ürünleri halk sağlığı açısından büyük bir öneme sahiptir. Süt ürünleri arasında yer alan sütlü tatlılar gelişen teknoloji, toplumun ... -
Mikroenkapsüle ve taze arı sütünün antimikrobiyal aktivitelerinin kıyaslanması ve muhafaza süresinin antimikrobiyal aktivite üzerine etkisinin belirlenmesi
(Bursa Teknik Üniversitesi, 2019)Arı sütü, genç larva döneminde yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılan biyoaktif bileşenler yönünden zengin bir gıdadır. Antimikrobiyal, antioksidan, antitümör, immünomodülatör özelliklerinin yanısıra ... -
Patlıcan esaslı alternatif çerez gıdaların geliştirilmesi
(Bursa Teknik Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada; patlıcandan cips elde etme olanakları araştırılarak ülkemizdeki patlıcan üretiminin farklı bir alanda değerlendirilmesi ile kullanımını yaygınlaştırarak yeni bir alternatif çerez gıda geliştirilmesi amaçlanmıştır. ...